Kokeilin Leilan leipomia rosmariinigrissinejä. Grissinit ovat italialaisia pikku suolaisia leipätikkuja, joita voi syödä esim. juustojen ja salaatin kera tai sitten ihan sinällään.
Murenna hiiva kulhoon. Lisää haalea vesi, sokeri ja suola. Sekoita niin, että hiiva liukenee veteen. Lisää kananmunan valkuainen, oliiviöljy sekä rosmariinin lehdet silputtuna. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan niin, että saat kiinteän taikinan. Anna taikinan kohota noin tunnin ajan.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja leikkaa paloiksi. Pyöritä palat ohuiksi noin lyijykynän paksuisiksi pötköiksi. Laita pellille. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle sormisuolaa ja rosmariinisilppua. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Grissinit säilyvät huoneenlämmössä jopa kaksi viikkoa, elleivät tule syötyä sitä ennen.
25g hiivaa
1 1/2 dl vettä
1tl suolaa
2tl sokeria
1 kananmunan valkuainen
1/2 dl oliiviöljyä
2 tuoretta rosmariinin oksaa
6 dl vehnäjauhoja
Murenna hiiva kulhoon. Lisää haalea vesi, sokeri ja suola. Sekoita niin, että hiiva liukenee veteen. Lisää kananmunan valkuainen, oliiviöljy sekä rosmariinin lehdet silputtuna. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan niin, että saat kiinteän taikinan. Anna taikinan kohota noin tunnin ajan.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja leikkaa paloiksi. Pyöritä palat ohuiksi noin lyijykynän paksuisiksi pötköiksi. Laita pellille. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle sormisuolaa ja rosmariinisilppua. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Grissinit säilyvät huoneenlämmössä jopa kaksi viikkoa, elleivät tule syötyä sitä ennen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!