keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Omenapiirakka

Tein lapsille jälkiruoaksi omenapiirakkaa...ihan perinteistä piimäpohjaista. Piirakka oli kuohkeaa ja mehevää sekä nopeaa valmistaa.
 
 
4 dl piimää
4 dl sokeria
1 1/2 dl juoksevaa/sulaa margariinia
6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
n.1 1/2 l omenakuutioita tai -viipaleita
kanelia
sokeria

Esikypsennä omenakuutioita tai -viipaleita mikrossa täydelläteholla 4-5 minuuttia eli kunnes vähän pehmenevät. Mausta omenat kanelilla ja sokerilla.
Sekoita piimä, sokeri, sula margariini, jauhot ja leivinjauhe.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Asettele omenat taikinan päälle.
Paista uunin keski-/alaosassa 200 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes kypsä. Halutessasi voit sihdata jäähtyneelle omenapiirakalle hiukan tomusokeria. Tarjoa omenapiirakka vaniljakastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!