RAPARPERIPIIRAKKA
6-8 annosta
POHJA
100 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
4 dl raparperipaloja
200 g kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota
rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina
voidellun piirasvuoanpohjalle (halkaisija noin 23 cm). Nosta taikinaa
vähän reunoillekin.
Paloittele
raparperit ja levitä palat tasaisesti taikinan päälle. Yhdistä täytteen
aineet keskenään ja kaada seos raparperipalojen päälle. Paista
piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 20-30 minuuttia uunista
riippuen.
VINKKI
Jos sinulla on kiire, tee pohja valmiista pakastemurotaikinasta.
Piirakkaan saat vaihtelua, kun korvaat raparperin vadelmilla tai muilla marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!