POHJA
250g ruisvuokaviipaleita
3/4 dl maitoa
TÄYTE
4 liivatelehteä
200 g kylmäsavuporosiivuja
2 maustekurkkua
15 cm:n pala purjoa
2,5 dl kermaa
200 g chilituorejuustoa
200 g valkosipulituorejuustoa
1/2 dl vettä
KIILLE
3 liivatelehteä
3 dl tomaatti- tai vihannesmehua
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla. Peitä vuoan pohja ruisviipaleilla. Kostuta maidolla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa porosiivut ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuustot, kylmäsavuporo, maustekurkku ja purjo. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita vesi-liivateseos täytteeseen. Kaada vuokaan. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia.
Laita liivetteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna puoli desiä mehusta kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Irrota kakku vuokasta ja siirrä tarjoiluastialle. Koristele herneenversoilla. Porokakun voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin, sillä maku vain paranee säilytyksessä.
Onpa tosiaan kivaa, että Kakkukioski on taas auki :) Kyllä siellä Harjurinne-blogissakin vieralin, vaan en laiskana ole jättänyt vierailusta jälkeäni ;)
VastaaPoistaTänne on ilmestynyt niin paljon ihania leivonnaisia, nams =)
Kyllä se vaan niin on, että tämä leipominen on se mun juttu, vaikka sisustelustakin tykkään! Minun täytyy vain muistuttaa itseäni, että kohtuus kaikessa, etten väsytä/polta itseäni innostuksissani taas loppuun.
PoistaTervetuloa takaisin Kakkukioskille, Kirsi!
Ihana ohje ja huippuidea tuo päällinen :)
VastaaPoistaTämä ohje on muistaakseni Kinuskikissan viime joulun alla ilmestyneestä leivontalehtisestä. Oli kyllä hyvää. Maistui kaikille, tosi riittoisa ja tulee varmasti tehtyä toistekin =)
PoistaTässäpä on ihanan kuuloinen resepti, nappasin talteen! :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla =)
PoistaTänään meinaan leipasta tälläsen, huomiseen illanviettoon! :)
Poista