6-7 munan suklaakakkupohja
Täyte:
200 g talous- tai leivontasuklaata
1 prk tuorejuustoa (a' 200g)
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
Kostutus:
appelsiinimehua
Kuorrute:
2 dl kermaa
100 g talous- tai leivontasuklaata
Koristeet:
suklaaruusuja ja-lehtiä
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilö jauhoseos muna-sokeriseokseen kevyesti sekoittaen (käsin, ei koneella). Kaada taikina esim. irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa n.150-175 asteessa uunista riippuen n. 40 min. Voit kokeilla kakkun kypsyyttä esim. coctailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu pohjasta mitään.
Pane liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ( varo höyryä) tai mikroaaltouunissa vähän kerrassaan (sekoita välillä). Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja lisää tuorejuusto joukkoon. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada sulatettu suklaa keltuais-suklaaseokseen yhdessä liivateseoksen kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa irtopohjavuoka ja sen reunat kelmulla. Laita kakkupohjan "kansi" vuokan pohjalle. Kostuta appelsiinimehulla pullasutia apuna käyttäen. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Laita kakkupohjan keskimmäinen osa nurinpäin vuokaan ja kostuta se. Kaada loput täyteestä päälle. Laita viimeiseksi kakkupohjan pohjaosa vuokaan pohja ylöspäin. Kostuta. Käännä kelmun reunat vuokan päälle. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa seuraavana päivänä kakku pahvisen kakkualustan päälle. Irrota kelmut. Sulata suklaa kuorrutetta varten. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä suklaa ja kerma. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele.
Kumoa seuraavana päivänä kakku pahvisen kakkualustan päälle. Irrota kelmut. Sulata suklaa kuorrutetta varten. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä suklaa ja kerma. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele.
Oi miten nätti kakku ja resepti kuulostaa hyvältä. :)
VastaaPoistaIhanan näköinen :) Täytyisi itsekin opetella koristelemaan kakkuja!
VastaaPoista