Pohja:
200 g tummia täytekeksejä
100 g margariinia
Täyte:
4 dl kermaa
1 dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
100 g daim-suklaata
6 liivatelehteä
Koristelu:
kermavaahtoa
daim-suklaata
suklaakoristeita
Jauha keksit hinoksi muruksi esim. monitoimikoneella. Sulata rasva pohjaa varten. Sekoita keksimuru sulatetun rasvan joukkoon. Kaada pohjamassa irtopohjan vuokan pohjalle leivinpaperin päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää vaniljarahka joukkoon. Sulata valkosuklaa ja pilko daim-suklaa veitsellä pieneksi. Lisää suklaat käännellen kerma-rahkaseokseen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne 1/2 dl:ssa kiehuvaa vettä. Kun liivateseos on hiukan jäähtynyt, kaada se ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
Laita kakku seuraavana päivänä tarjoilualustalle. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!