keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Mantelisuklaakakku

 
Pohja:
200 g tummia täytekeksejä
100 g margariinia

Täyte:
4 dl kermaa
1 dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
100 g daim-suklaata
6 liivatelehteä

Koristelu:
kermavaahtoa
daim-suklaata
suklaakoristeita

Jauha keksit hinoksi muruksi esim. monitoimikoneella. Sulata rasva pohjaa varten. Sekoita keksimuru sulatetun rasvan joukkoon. Kaada pohjamassa irtopohjan vuokan pohjalle leivinpaperin päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää vaniljarahka joukkoon. Sulata valkosuklaa ja pilko daim-suklaa veitsellä pieneksi. Lisää suklaat käännellen kerma-rahkaseokseen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne 1/2 dl:ssa kiehuvaa vettä. Kun liivateseos on hiukan jäähtynyt, kaada se ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Laita kakku seuraavana päivänä tarjoilualustalle. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!