tiistai 1. huhtikuuta 2014

Raitakääretorttu


Tein äidin synttärikahveille tälläisen raitakääretortun. Tein siis tavallisen kääretorttutaikinan, josta värjäsin puolet kaakaojauheella ruskeaksi ja toisen puolen elintarvikevärillä keltaiseksi.

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina kahtia. Värjää toinen puoli kaakaojauheella ruskeaksi ja toinen puoli elintarvike- tai pastavärillä haluamasi väriseksi. Laita taikinat kahteen pursotinpussiin. Pursota pellille leivinpaperin päälle ensin toisen väriset raidat ja heti perään toisen väriset raidat. Paista pohjaa 200 asteessa 7 min. uunin keskitasolla.




 Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Valmista täyte. Itse vatkasin 2 dl vispikermaa vaahdoksi. Lisäsin vaahtoon 200g sitruunatuorejuustoa, hiukan sokeria ja 2 tl vanilliinisokeria. Käännä pohja toisin päin niin saat kauniimmat raidat kääretortun päällipuolelle. Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa leivinpaperin avulla rullaksi. Laita kääretorttu jääkaappiin jähmettymään.


 Koristele valmis kääretorttu haluamillasi koristeilla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!