keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Fanni Elviiran Ristiäiskakku

 
6 munan gluteeniton kakkupohja

6 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi massaan. Kaada massa voideltiin irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla n.155-175 asteessa uunista riippuen noin 35-40 min.

Kakun kostutin jo kai perinteeksi tulleella tavalla vaniljamaidolla. Väliin tein vadelma-valkosuklaamoussen.

5 liivatelehteä
1 prk flora vanillaa
100 g valkosuklaata
sokeria
200 g vadelmia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vanilla ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sulatettu suklaa vaahdon joukkoon.Kiehauta 1/4 dl vettä ja liuota liivatehdet kuumaan veteen. Lisää liuos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen vaahdon joukkoon. Lisää vadelmat ja sekoita täyte tasaiseksi.

Kuorrutin kakun vaaleanpunaisella sokerimassalla. Alle laitoin sokerikreemen.



Koristeet on tehty sokerimassasta ja marsipaanista.


2 kommenttia:

  1. Voi ku kauniita nuo perhoskoristeet!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on tehty sellaisella silikonimuotilla. Itsekin tykkään niistä tosi paljon.

      Poista

Jättämäsi kommentti ilahduttaa minua. Kiitos!